Hyvää Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa 2020!

21.11.2020 | Blogi, Yleinen

Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään taas marraskuussa. Tilastokeskuksen jätetilaston mukaan jätteen määrä on Suomessakin kasvusuunnassa. Yhdyskuntajätteen määrä oli vuonna 2018 550 kg asukasta kohden. Tavoitteet jätteen määrän vähentämisestä eivät ole vielä konkretisoituneet. Paljon on vielä tekemistä.

Kierrättäminen ja jätteen hyödyntäminen materiaalina on tärkeää. Pitää myös muistaa, ettei sekajäte poltettaessakaan katoa täysin ja muut energiaksi, vaan poltosta syntyy tuhkia, jotka vaativat asianmukaisen käsittelyn. Suomi on usean jätejakeen osalta jäljessä kierrätystavoitteistaan. Lajittelu jätteen syntypaikalla on tässä avainasemassa. Miten asukkaita voisi kannustaa aktiivisempaan lajitteluun?

Mielenkiintoista nähdä, tuleeko koronatilanne näkymään jätetilastoissa ja miten. Koronatilanteeseen liittyen ainakin omien havaintojen perusteella jonkinasteista roskaantumista on jo muuten näkyvissä, ja käytettyjä maskeja löytyy lojumasta siellä täällä katujen varsilla tai tapahtumapaikkojen liepeillä. Noudatetaan maskien hävittämisessä jätehuoltoyhtiöiden ohjeistusta, joohan? Ja roskat aina roskikseen!

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Tänä vuonna jätteen vähentämisen viikkoa vietetään #kestorakkaus -teemalla, ja sehän meille KESTO-hankkeessa sopii paremmin kuin nenä naamaan. Kampanjassa kannustetaan löytämään vaihtoehtoja kertakäyttötuotteille. KESTO-hanke osallistuu jätteen vähentämisen viikkoon nostamalla somessa esille kierrätykseen ja jätteen vähentämiseen liittyviä tekoja hankekuntiensa alueella.

KESTO-tiimin puolesta Elina

Share This