Tule mukaan laatimaan Keski-Savon seudun ilmasto-ohjelmaa!

Keski-Savon seudun kuntien (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki ja Varkaus) yhteisenä tavoitteena on laatia seudullinen ilmasto-ohjelma. Ohjelmassa on asetettu seudun  ilmastotyölle yhteiset painopisteet ja tavoitteet. Seudullista ilmasto-ohjelmaa täydentävät kuntakohtaiset ilmastosuunnitelmat, joiden toimenpiteillä yhteiset tavoitteet voidaan saavuttaa. Kuntakohtaiset ohjelmat valmistuvat kevään ja kesän 2021 aikana.

Keski-Savon seudulliseen ilmasto-ohjelmaan on tunnistettu viisi painopistealuetta (liikkuminen, kiertotalous, energia, maatalous sekä metsät), joissa seudun tavoitteet ovat kaikille kunnille yhteisiä. Tämän lisäksi ohjelmassa on  kaksi läpileikkaavaa teemaa (elinvoima ja kuntatalous sekä osallisuus), joiden kautta ilmastoimia toteutetaan. Positiivisen viestinnän kokonaisuus puolestaan auttaa seudullisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Seudullista ilmastotyötä tehdään KESTO (Kestävän energiankulutuksen, materiaalitehokkuuden ja ilmaston toimintasuunnitelma) -hankkeessa yhdessä kuntien kanssa. KESTO -hanke toimii ajalla 2.1.2020-31.12.2021 ja sitä rahoitta Pohjois-Savon liitto (EAKR) sekä mukana olevat kunnat ja muut toimijat. Hankkeen päätarkoituksena on laatia Keski-Savon ja Ylä-Savon kuntiin sekä Siilinjärvelle kuntakohtaiset ilmastosuunnitelmat sekä seudulliset ilmasto-ohjelmat. Lisäksi toteutamme erilaisia pilotointeja ja kokeiluja liikkumisen, materiaalitehokkuuden ja ruokahävikin vähentämisen osa-aluille.

Seudullisessa ilmasto-ohjelmaan pääset tutustumaan kokonaisuudessaan TÄSTÄ.

Lomakkeella kerättäviä tietoja hyödynnetään KESTO -hankkeen Keski-Savon seudullisen ilmasto-ohjelman tavoitteiden ja toimenpiteiden  suunnittelussa sekä viestinnässä. Tietoja hallinnoi ja hyödyntää yksinoikeudella Navitas Kehitys Oy. Tiedot poistetaan Navitas Kehitys Oy:n toimesta hankkeen päätyttyä. Lisätietoa hankkeen tietosuojasta tästä.

Kommentointilomake

Kiitos ajastasi seudullisen ilmastotyön hyväksi!

Share This