Tule mukaan maailman suurimpaan ilmastokampanjaan

08.03.2021 | Tapahtumat, Uutiset, Yleinen


KESTO-hanke haastaa Savon kunnat, yritykset, oppilaitokset sekä muut toimijat mukaan maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan Earth Houriin. Tapahtuma järjestetään maailmanlaajuisesti lauantaina 27.3.2021. Tapahtumaan voi osallistua sammuttamalla valoja kello 20.30–21.30 väliseksi ajaksi.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Valojen sammuttaminen tunnin ajaksi on symbolinen ele, jolla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. Tämän vuoden Earth Hourissa kerätään lupauksia yhteiselle planeetallemme – miten sinä toimit ilmaston ja luonnon puolesta?

Suomessa tapahtumaan osallistuu vuosittain runsaasti kuntia, yrityksiä ja oppilaitoksia. Vuonna 2020 Earth Houria vietti maassamme tavalla tai toisella 1,4 miljoonaa ihmistä (Kantar TNS). Tapahtuma on muodostunut monivuotiseksi perinteeksi myös Savon kunnissa.

Osallistu pimeään tuntiin

Earth Houriin voi osallistua sammuttamalla tarpeettomia valoja tunnin ajaksi lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30 välisenä aikana. Julkisivujen, paikoitusalueiden tai mainosvalojen sammuttaminen tunnin ajaksi on turvallinen tapa osallistua. Myös erilaiset ilmastoaiheiset tempaukset, tapahtumat ja kynttiläillalliset ovat toivottuja. Koronavirustilanteen vuoksi yleisötapahtumien järjestämistä ei suositella, mutta teemapäivää voi hyvin viettää virtuaalisesti, ulkosalla tai kotona perheen kesken.

Valmiita ideoita ja materiaaleja eri toimijoille löytyy runsaasti WWF:n sivuilta osoitteesta https://wwf.fi/earthhour/ideat/.

Oman tapahtuman voi ilmoittaa valtakunnalliselle kampanjasivulle osoitteessa https://wwf.fi/earthhour/ilmoita-tapahtuma-2021/. Lisäksi omasta osallistumisesta kannattaa kertoa 18.3. mennessä KESTO-hanketiimille (tiina.rajamaki@navitas.fi), joka viestii hankealueelta mukana olevista tahoista paikallis- ja maakuntalehtiin sekä omissa kanavissaan.      

Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen! Yhdessä saamme suurimman vaikutuksen aikaan.

Share This