Kaupunkipyörät oppilaitosyhteistyöllä

08.05.2020 | Hyvät käytännöt

Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymä (YSAO) sopivat yhdessä KaaKau Oy:n kanssa mobiilisovelluspohjaisen kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnasta Iisalmeen pyöräilykausiksi 2019 ja 2020.

Kaupungin ja oppilaitoksen yhteistyö on käytännössä toteutettu niin, että pyörät ovat kesäajan kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden vuokrattavissa useammalta asemapaikalta ympäri kaupunkia ja syksyllä, koulujen alkaessa, pyörät siirtyvät YSAO:n, Savon ammattiopisto Sakkyn sekä Savonian opiskelijoiden ja henkilökunnan maksuttomaan käyttöön kampusalueille. Oppilaat ja henkilökunta voivat käyttää pyöriä koulupäivän aikana tapahtuviin siirtymisiin, esimerkiksi yritysvierailuihin.

Ensimmäiseksi kaudeksi pyöriä hankittiin 20 kappaletta ja vuoden 2020 pyöräilykaudeksi määrä kasvoi 35:teen. Myös yhteistyökumppanit lisääntyivät mainospaikkojen myynnin myötä. Pyörissä olevien mainospaikkojen myynnin tuloilla rahoitetaan Kampipojat NY (Nuori Yrittäjyys) -pyörähuoltoyritystä, joka huoltaa ja tasaa kaupunkipyörät niiden toimintakaudella 2020​.

Iisalmen kaupunkipyörän saa käyttöönsä lataamalla Donkey Republic -sovelluksen ja liittämällä siihen maksukorttinsa tiedot. Pyörien vuokrahinta riippuu käytettävästä ajasta, esimerkiksi puolen tunnin ajoaika maksaa 1,50 €, enemmän pyöräilevän kannattaa hyödyntää kuukausijäsenyyttä tai kausipassia. Sovelluksen avulla käyttäjä näkee vapaiden pyörien sijainnit sekä avaa ja lukitsee valitun pyörän älylukon. Samaa sovellusta voi hyödyntää kaikissa kaupungeissa, joissa on käytössä KaaKau:n tai Donkey Republicin kaupunkipyöräjärjestelmät, ympäri Eurooppaa.

Share This